Velkommen
Akupunktur
Antroposofisk medicin
Hvem er jeg
Praktisk information
Prisliste
Kontakt
Shop - Medicin salg
Reaktioner paa behandling
Reaktioner paa behandling Udskriv

Typiske reaktioner under et behandlingsforløb

Dette afsnit fortæller om nogle af de mest almindelige reaktioner som optræder i starten af et behandlingsforløb. Det er ikke noget man skal lade sig skræmme af, jeg nævner det blot for at man som patient er klar over hvad der kan optræde af naturlige kropsreaktioner, når man er igang med et behandlingsforløb, og er på vej til at blive mere rask. Det skal da lige nævnes at de fleste patienter udelukkende oplever en forbedring i deres tilstand under et behandlingsforløb.

 

  • Nogle patienter oplever, i et stykke tid, en kraftigere udskillelse af affaldstoffer gennem slimhinder, sved, urin og afføringen, som kan lugte mere end normalt. 
  • Nogle oplever at gamle skavanker igen kan mærkes, men det er som regel i en mild grad og aftager hurtigt igen. Dette sker fordi kroppens immunsystem rydder op i gamle sygdomsdeponeringer, som kroppen ikke tidligere har haft kræfter til at overvinde helt.
  • Nogle patienter bliver meget trætte efter akupunktur, og har behov for at sove. Dette sker som regel kun de første par gange, og viser at patientens krop er udmattet, og har brug for hvile for at kunne komme sig.
  • Nogle patienter oplever en lille forværing af sygdomstilstanden de første dage efter akupunktur eller start på indtagelse af homøopati, hvilket er et godt tegn på at behandlingen har ramt plet. Bliver forværringen for kraftig bør der holdes pause med behandlingen ind til kroppen er i ro igen.

 

Det at kroppen og psyken kommer med en reaktion på behandlingen, selv om det nogle gange er ubehageligt, er kun noget man skal være glad for. Det viser nemlig at der nu igen er overskud til at reagere mod sygdom.

Nogle patienter er desværre meget reaktionsfattige, og hos dem kan der godt gå et stykke tid før der kommer en reaktion på behandlingen. F.eks. ses dette ofte ved gamle indkapslede betændelser som tidligere har været behandlet med penicillin eller antibiotika. Kroppen er her gået over i en form for kronisk underreaktion fra immunsystemets side, og det tager her tid at genopbygge immunsystemet, så en reaktion kan komme igang igen.