Velkommen
Akupunktur
Antroposofisk medicin
Hvem er jeg
Praktisk information
Prisliste
Kontakt
Shop - Medicin salg
Reaktioner paa behandling
Antroposofisk medicin Udskriv

  

 

                                   

Selvhelbredelse

Den antroposofiske medicin stimulerer menneskets egne selvhelbredende kræfter.

I modsætning til moderne kemisk medicin (alopatisk medicin), som er rettet mod at dræbe celler, erstatte manglende stoffer eller undertrykke kropsreaktioner, virker antroposofisk medicin styrkende på mennesket, så det selv kan overvinde sygdom.

Antroposofisk medicin er ikke ment som en erstatning for den moderne kemiske medicin, men som en udvidelse af lægekundsten, og en mulighed for anden terapi end blot den kemiske. Som antroposofisk mediciner har man stor nytte af de resultater som moderne  kemiske og fysiske undersøgelsesmetoder finder frem til.  Alt, fysisk som psykisk tages med i betragtningen når en antroposofisk medicinsk diagnose stilles.

Behandlingen tilpasses altid til den enkelte patient. Den samme sygdom behandles ofte forskelligt fra patient til patient. 

                                         

Historien
Udviklingen af den antroposofiske homøopatiske medicin startede i 1920 erne hvor dr. Rudolf Steiner holdt en lang række medicinske foredrag for læger og lægestuderende. Foredragene udvidede betydeligt deres forståelse for menneskets sygdomme og sundhed. Rudolf Steiner gav dem, på en meget videnskabelig måde, en ny indsigt i menneskets fysiske legeme, livskræfter, sjæl og Jeget. Og en forståelse for hvordan de kunne bruge denne indsigt i terapien og medicinfremstillingen.

Den antroposofisk medicin var i lang tid forebeholdt læger, som en overbygning på den almindelige lægeuddannelse (speciallæge), men i dag er der også alternative behandlere (Antroposofisk Heilpraktiker) som er grundigt uddannet i denne behandlingsform.


Lægemiddelfirmaer
Der blev i 1920 erne startet to nye lægemiddelfirmaer, Weleda og Wala,  som producerede og udviklede de nye antroposofiske lægemidler, og stadig gør det den dag i dag.

Til fremstillingen af lægemidlerne bruges planter, mineraler, gifte, metaller og udtræk fra dyreorganer. Disse kommer igennem en avanceret fortyndingsproces kaldet potensering, som bl.a gør at f.eks gifte ikke længere er skadelige for mennesket, men tværtimod har den modsatte virkning end giftvirkningen, og dermed kan bruges som medicin.

Allergica er et dansk lægemiddelfirma som har produceret antroposofisk medicin siden 1984.

Alt Homøopatisk medicin er underlagt lægemiddelstyrelsens lovgivning.

Medicin fremstilling

Det man i praksis gør når man laver et homøopatisk lægemiddel er at fortynde det "udgangmateriale/råvarer" man vil bruge, op i f.eks sprit eller vand, typisk i forholdet 1:10.  Dette gøres flere gange (op til flere 100 gange) således at stoffet til sidst bliver meget fortyndet.  Væsken omrystes kraftigt på en bestemt måde ved hver fortynding. Omrystes væsken ikke rigtigt, virker medicinen ikke ordenligt.  Man laver forskellige fortyndinger af det samme stof, hvilket giver forskellige behandlingsmuligheder.  Forskellige fortyndinger af det samme stof kan give forskellige virkninger.

Meget fortyndede homøopatiske midler kan virke enormt kraftige selv om de praktisk talt ikke indeholder noget af "råvaren" længere. 

Nogle ikke giftige "stoffer" såsom planten kamille kan man ordinerer patienten helt ned til en fortynding på 1:10 (fortynding D1).

Andre stoffer som f,eks er meget giftige ordinerer man ikke under fortynding 1:100000000 (fortynding D8).

I den antroposofiske homøopati ordinerer man for det meste fortyndinger fra D1 og op til D30.  (D står for 10. potens = 1:10)

Antroposofisk homøopati er potenseret (omrystet) med håndkraft på en meget grundig måde.

"Stofferne" som anvendes til medicinfremstillingen er naturlige. Planterne er dyrket i biodynamisk jordbrug, eller indsamlet i vild natur.

                           

Ordineringsmetoder
Lægemidlerne kan tilføres mennesket på forskellige måder, det kan f.eks være gennem munden som dråber eller sukkerkugler, som injektion, som salve på huden, næsespray eller øjendråber. Den mest normal doseringsform i danmark er dråber, sukkerkugler og ampuller indtaget oralt.

 

Antroposofisk medicin i Schweiz

I schweiz kan man uddanne sig til speciallæge i antroposofisk medicin. Regeringen i Schweiz har i 2011 udgivet en rapport om brugen af bl.a. traditionel kinesisk medicin (akupunktur, urter) homøopati og antroposofisk medicin, hvor det anbefales at disse behandlingsformer i større grad bør indgå i det etablerede sundhedssystem.

 

EU 

Ca. 30.000 læger i EU arbejder med antroposofisk medicin, og ca. 200.000 arbejder med anden homøopatisk behandling. Derudover findes der et utal af forskellige typer terapeuter som dagligt arbejder med homøopati og antroposofisk medicin.

Homøopati er kendt i hele verden, og kan i de fleste lande købes på det lokale apotek.  

                             

Læs mere om antroposofisk medicin på følgende links:

Allergicas folder om antroposofisk medicin

http://www.goetheanum.org/hochschule.html?L=1

http://www.wala.de/

http://www.weleda.de/